Twitter

Moskovassa laaja rikollisuudenvastainen operaatio

Venäjän sisäministeriö tiedottaa Moskovassa meneillään olevasta laajasta rikollisen toiminnan vastaisesta operaatiosta. Operaatio ei kohdistu ainoastaan toreilla ja niiden liepeillä tapahtuvaan toimintaan vaan rikollisuuteen yleensä, uutisoi RIA Novosti.

Määräyksen kaksi päivää kestävän operaation käynnistämisestä antoi sisäministeriön Vladimir Kolokoltsev sen jälkeen, kun Matvejevin torilla Moskovassa poliisi pahoinpideltiin lauantaina pedofiiliksi oletetun henkilön pidätystilanteessa. Pahoinpitelijä samoin kuin 15-vuotiaan tytön raiskaukseen syylliseksi epäilty pidätettiin. Ratsioissa oli tiistai-iltaan mennessä pidätetty yli tuhat rikoksiin ja lainrikkomuksiin syyllistyneiksi epäiltyä henkilöä ja käynnistetty oikeustoimet 300 tapauksessa, kertoo RBK.

Poliisin pahoinpitelyyn syyllistyneitä uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus, sillä päähän lyödyn poliisin kallo- ja aivovamma katsotaan hengenvaaralliseksi. Virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta voi Venäjällä saada 10 vuoden tuomion.

Salasana hukassa?