Twitter

Venäläisten ylpeydenaiheita historia, urheilu, kulttuuri ja taide

VTSIOM-mielipidetutkimuskeskuksen tuoreen kyselyn mukaan suurin osa venäläisistä on ylpeitä maansa historiasta, urheilusaavutuksista, kulttuurista ja taiteesta. Kansalaisten hyvinvointi sen sijaan ei ollut ylpeydenaiheiden joukossa. Maan elintasosta voi olla ylpeä ainoastaan 14 % vastaajista, 80 % ei katsonut siinä olevan ylpeilyn aihetta. VTSIOM tutki kansalaisten ylpeydenaiheita ensimmäistä kertaa, kertoo RBC Daily.

Kysymykseen ”voitteko sanoa olevanne ylpeä Venäjän historiasta?” 85 % vastaajista vastasi ”melko lailla kyllä”. Urheilua koskevaan kysymykseen näin vastasi 77 %, kulttuurista ja taiteesta 75 %, armeijasta ja sotilasmahdista 63 %, tieteestä ja tutkijoista 60 % ja Venäjän kansainvälisestä roolista 50 %.

Nuorista (18-24 v.) vastaajista peräti 89 % piti maan historiaa ylpeyden aiheena, urheilusaavutusten osalta heistä ylpeitä oli 85 % ja armeijasta 68 %. 25-34-vuotiaiden ikäluokka oli skeptisempi, heistä 82 % oli ylpeitä maan historiasta, 71 % urheilusaavutuksista ja 60 % armeijasta.

Salasana hukassa?