Twitter

Miten käy venäläisten halpalentomatkailun Suomessa?

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n selvitysten mukaan Lappeenrannan lentokentän Ryanairin tarjoamien lentoreittien matkustajista noin 50 – 70% on venäläisiä transit-matkustajia. Suomalaisten lentokenttien halpalentoyhteyksille on ollut kysyntää, sillä kansainvälisiä halpalentoreittejä on Venäjällä ollut tähän mennessä tarjolla vain vähän.

Halpalentotarjonnan vähyys on tähän mennessä selittynyt venäjän lentolainsäädännön tiukkuudella sekä halpalentokenttien puuttumisella. Eräiden arvioiden mukaan myös lentoliikennettä valvovat viranomaiset ovat pyrkineet suosimaan kotimaisia operaattoreita pitämällä ulkomaiset halpalentoyhtiöt Venäjän kotimaanmarkkinoiden ulkopuolella.

Viimeisten kuukausien aikana tilanne on kuitenkin muuttunut ja esimerkiksi Wizz Air ja Easyjet ovat aloittaneet toimintansa Moskovassa. Muista operaattoreista esimerkiksi Ryanair ja Icelandair ovat ilmaisseet kiinnostuksensa lentää Pietariin, ja Venäjän kansallinen lentoyhtiö Aeroflot kertoi heinäkuussa perustavansa oman halpalentoyhtiön.

Kuukauden kysymys kuuluu: Mikäli halpalentoyhtiöiden tarjonta tulee Venäjällä lisääntymään, vaikuttaako se venäläisten transit-matkailijoiden vähenemiseen suomalaisilla lentokentillä, esimerkiksi Lappeenrannassa ja Tampereella? Vai takaako viime vuosina voimakkaasti kasvanut venäläisten ulkomaanmatkailu venäläisten matkustajien kiinnostuksen myös naapurimaan halpalentoliikennetarjontaan?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?