Twitter

Aeroflot perustaa halpalentoyhtiön

Venäjän kansallinen lentoyhtiö Aeroflotin hallintoneuvosto on päättänyt perustaa halpalentoja tarjoavan tytäryhtiön. Asiasta kertoi perjantaina uutistoimisto Interfax.

Päätöksen taustalla on tavoite lähteä mukaan viimeisen parin vuoden aikana rivakasti kasvaneeseen halpalentosegmenttiin Venäjällä. Aeroflotin alustavien suunnitelmien mukaan sen tytäryhtiö kykenisi tarjoamaan halpalentoja noin 20-40% alennuksella Aeroflotin normaaleihin hintoihin verrattuna. Säästöihin päästään lentojen palvelutasoa karsimalla.

Tytäryhtiön on tarkoitus aloittaa lentotoimintansa ensi vuonna. Alustavien suunnitelmien mukaan yhtiö aikoo keskittyä tällä hetkellä tuottoisimpiin Venäjän Euroopan osien sisäisiin lentoihin. Vähitellen yhtiön lentotarjontaa on tarkoitus laajentaa myös Venäjän muihin osiin sekä ulkomaille.

Aeroflot on suunnitellut halpalentoihin keskittyvän tytäryhtiön perustamista jo viime vuoden lokakuusta lähtien. Tuolloin yhtiön pääjohtaja Vitali Seveljev kertoi, että yhtiön perustaminen tulee mahdolliseksi, kun Venäjän lentoliikenteen lainsäädäntö mahdollistaa lentolippujen palauttamatta jättämisen, aterioinnin lopettamisen pitkillä lennoilla, sekä maksun perimisen ruumaan menevistä matkatavaroista.

Kuluneina kuukausina Venäjän halpalentomarkkinoille ovat tulleet mm. unkarilainen Wizz Air sekä brittiläinen EasyJet. Venäjän lennoista ovat olleet kiinnostuneita myös mm. Ryanair sekä Icelandair.

Lue myös:

Salasana hukassa?