Twitter

Snowden edelleen Sheremetjevon transit-tiloissa

RIA Novostin keskiviikkona välittämä tieto siitä, että Venäjän maahanmuuttovirasto on myöntänyt tietovuotaja Edward Snowdenille luvan poistua Sheremetjevon lentokentän transit-tiloista, osoittautui vääräksi. Tiedon nojalla USA vaati Venäjältä selvitystä Snowdenin asemasta.

Maahanmuuttoviraston edustaja kertoi keskiviikkona Snowdenille myönnetyn alueelta poistumiseen tarvittavat asiakirjat 16.7., jolloin tämä haki turvapaikkaa Venäjältä. Snowdenin asianajaja Anatoli Kutsherena kertoi myöhemmin asiakirjojen myöntämisen lykkääntyneen byrokratian johdosta, kertoo RBK.

Interfax-tietotoimiston mukaan Snowden olisi keskiviikkona lähtenyt lentokentän päivystyshenkilökunnan lepohuoneesta tavarat mukanaan, mutta ei kuitenkaan poistunut transit-tiloista. Snowdenin asianajaja Anatoli Kutsherena kertoi aiemmin keskiviikkona, että Snowden aikoo asettua Venäjälle ja myönteisen turvapaikkapäätöksen saadessaan etsiä sieltä työpaikan.

Snowden on Kutsherenan mukaan alkanut opiskella venäjää.

Salasana hukassa?