Twitter

Armahduslaki astui voimaan – 13 talousrikoksista tuomittua vapaaksi

Heinäkuun alussa Venäjällä voimaan astuneen armahduslain nojalla on vapautettu 13 talousrikoksista tuomittua henkilöä. Asiasta kertoi verkkolehti Gazetan mukaan yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Boris Titov.

Titovin mukaan armahdetuista kahdeksan henkilöä vapautui tutkintavankiloista ja loput rangaistussiirtoloista. Vapautetut oli tuomittu tekijänoikeuslain rikkomisesta, luottohuijauksista sekä tullimaksujen kiertämisestä.

Armahduslain mahdollistamat talousrikoksista tuomittujen vapautukset tulevat jatkumaan vielä puoli vuotta. Titov arvioi, että armahduslaki tulee koskemaan kymmeniä tuhansia henkilöitä, niin vankeuteen tuomittuja kuin ehdonalaisessakin olevia. Yrittäjäjärjestön edustajan mukaan Venäjällä on yhteensä noin 13 600 talousrikoksista tuomittua vankia.

Venäjän duuman turvallisuus- ja korruptionvastaisen komitean puheenjohtaja Oleg Denisenko varautuu myös armahduslain negatiivisiin seurauksiin. Hänen mukaansa armahduslain piiriin pääsevät vangit saattavat joutua kiristyksen kohteeksi.

Lue lisää:

Salasana hukassa?