Twitter

Wizz Air aloittaa halpalennot Budapestista Moskovaan

Unkarilais-puolalainen halpalentoyhtiö Wizz Air on aloittanut lipunmyynnin Budapestin ja Moskovan välisille lennoille. Yhtiön lennot alkavat syyskuun loppupuolella.

Wizz Airilla Moskovasta Budapestiin pääsee yhteen suuntaan halvimmillaan 40 eurolla. Tässä vaiheessa 40 euron matkoja on vielä tarjolla useille päiville, verkkolehti Travel.ru uutisoi.

Alkuvaiheessa lentoja toteutetaan neljänä päivänä viikossa. Wizz Airin kone lähtee Budapestista aamulla kello 6.15 paikallista aikaa ja saapuu Moskovan Vnukovon lentokentälle kello 10.40 Moskovan aikaa. Paluulento starttaa Moskovasta kello 11.15 ja saapuu Budapestin lentokentän kakkosterminaaliin kello 11.50 paikallista aikaa. Sunnuntaisin ja torstaisin lennot toteutetaan alkuvaiheessa illalla.

Yhtiö ottaa reitille käyttöön 180 matkustajaa vetävän Airbus A320 –koneen. Koneessa on halpalentoyhtiöiden tyyliin vain yksi matkustajaluokka.

Wizz Air on yrittänyt avata Budapest-Moskova –lentoreittiään jo kolmen vuoden ajan, mutta tähän mennessä yritykset ovat tyssänneet Aeroflotin monopolia suojelleiden lentoviranomaisten vastustukseen, Travel.ru kirjoittaa. Kyseessä oleva lentosuunta on Aeroflotin hinnoilla erityisen kallis – halvimmillaankin 350 euroa meno-paluu. On odotettavissa, että Wizz Airin myötä myös Aeroflotin hinnat tulevat laskemaan.

Wizz Air yrittää edelleen saada lupaa myös Kiova-Moskovan ja Kiova-Pietarin välisille lennoille, mutta näitä yhteyksiä venäläisviranomaiset ovat edelleen vastustaneet, vaikka Ukrainan lentoviranomaisilta luvat ovatkin jo irronneet. Lentoreittien toteuttamiseksi Wizz Air harkitseekin nyt tytäryhtiön perustamista Venäjälle. Yhtiö toimi samoin myös Ukrainassa, jossa sen lentoliikennettä operoi Ukrainaan perustettu tytäryhtiö Wizz Air Ukraine.

Lue Wizz Airin tiedote täältä.

Lue myös:

Salasana hukassa?