Twitter

Vapautettu Navalnyi sanoi jatkavansa vaalikampanjaa

Moskovan maneesiaukion ympäristöön ja Pietarin Malaja Sadovaja -kadulle kokoontui torstai-iltana useita tuhansia ihmisiä osottamaan mieltään oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin saamaa 5 vuoden työsiirtolatuomiota vastaan. Mielenosoittajat pitävät tuomiota poliittisena. Kaikki 194 kiinniotettua vapautettiin perjantaina, kertoo Lenta.

Syyttäjänviraston edustaja vetosi Aleksei Navalnyin ja Pjotr Ofitserovin vangitsemismääräyksen muuntamista matkustamiskielloksi, kunnes heidän saamansa tuomio on lainvoimainen. Vetoomus käsiteltiin perjantaina ja miehet päästettiin vapaalle jalalle. Navalnyi ilmoitti jatkavansa Moskovan pormestarinvaalikampanjaansa, kertoo RBC.

Miehet vangittiin torstaisen oikeusistunnon päätteeksi tuomion julistamisen jälkeen ja heidät vietiin Kirovin tutkintavankila 2:een. Miesten katsottiin syyllistyneen 16 miljoonan ruplan arvoisten puutavaraerien anastukseen Kirovles-yhtiöltä. Navalnyi ja Ofitserov pitävät itseään syyttöminä ja tuomiotaan poliittisena.

Lue myös:

Salasana hukassa?