Twitter

Toistasataa pidätettiin Moskovan ja Pietarin mielenosoituksissa

Moskovan maneesiaukion ympäristöön ja Pietarin Malaja Sadovaja -kadulle kokoontui torstai-iltana useita tuhansia ihmisiä osottamaan mieltään oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin saamaa 5 vuoden työsiirtolatuomiota vastaan. Mielenosoittajat pitävät tuomiota poliittisena. Poliisi otti Moskovassa kiinni 58 mielenosoittajaa, Pietarissa 45, tiedottaa Lenta.

Syyttäjänviraston edustaja vetoaa Aleksei Navalnyin ja Pjotr Ofitserovin vangitsemismääräyksen muuntamista matkustamiskielloksi, kunnes heidän saamansa tuomio on lainvoimainen. Vetoomus on osoitettu Kirovin kaupunginoikeudelle ja ksiteltänee perjantaina, vahvistaa pääsyyttäjänvirasto.

Tähän saakka vapalla jalalla olleet miehet vangittiin tänään oikeusistunnon päätteeksi tuomion julistamisen jälkeen ja heidät vietiin Kirovin tutkintavankila 2:een. Miesten katsottiin syyllistyneen 16 miljoonan ruplan arvoisten puutavaraerien anastukseen Kirovles-yhtiöltä. Navalnyi ja Ofitserov pitävät itseään syyttöminä ja tuomiotaan poliittisena.

Salasana hukassa?