Twitter

Talousrikosarmahdus ei ulottunut oppositiojohtajan tuomioon

Kirovin kaupungin Leninin kaupunginosaoikeus langetti torstaina oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyille 5 vuoden ehdottoman työsiirtolatuomion ja 500 000 ruplan sakon ns. Kirovles-jutussa. Kirovles-yhtiön ex-johtaja Pjotr Ofitserov sai 4 vuoden tuomion ja 500 000 ruplan sakon.

Venäjän yhteiskuntakamarin kansalaisten oikeusturva- ja oikeusvaltayhteistyökomitean puheenjohtaja Anatoli Kutsherema pitää tuomioita odottamattoman ankarana ja katsoo, ettei Navalnyin kohdalla aiota soveltaa heinäkuun alusta voimaan astunutta tietyntyyppisiä talousrikollisia koskevaa armahdusta. Ellei puolustuksen valitusta tuomiosta oteta käsittelyyn, Navalnyi päässee Kutshereman mukaan kuitenkin ehdonalaiseen vapauteen ennen tuomion päättymistä.

Aleksei Navalnyi on virallisesti ehdokkaana Moskovan syyskuisissa pormestarinvaaleissa. Hänen kampanjapäällikkönsä Leonid Volkov ilmoitti torstai-iltapäivänä, ettei päämaja aio jatkaa kampanjointia. Jos Navalnyin tuomio tulee lainvoimaiseksi, hän ei voi enää koskaan osallistua vaaleihin, muistuttaa RBC Daily.

Lue myös:

Salasana hukassa?