Twitter

Venäläisiin Internet-startupeihin 150 miljoonaa euroa

Venäjällä aloittaa toimintansa Internet-startupeihin keskittyvä rahasto FRII. Rahastosta on tarkoitus jakaa seuraavien kolmen vuoden aikana yhteensä 150 miljoonaa euroa aloitusvaiheessa olevien Internet-startuppien rahoittamiseksi. Rahalla tuetaan yhteensä noin 400 aloittelevaa yritystä, verkkolehti Hopes & Fears uutisoi.

FRII:n tavoitteena on luoda Venäjälle yrityshautomoiden verkosto, jossa tuettaisiin vasta alkuvaiheessa olevia Interent-yrityksiä. Esimerkiksi yrityksen liiketoimintasuunnitelman työstämiseen rahastosta on luvassa noin 22 000 euroa ja toiminnassaan pitemmällä olevia yrityksiä FRII on valmis rahoittamaan maksimissaan kolmella miljoonalla eurolla.

Rahasto on ottanut toimintamallinsa yhdysvaltalaiselta Y Combinator –yrityshautomolta. Toimintamalliin kuuluu, että yritykset saavat ensimmäisen kolmen kuukauden aikana henkilökohtaisen mentorin sekä pääsevät osallistumaan räätälöityihin koulutusohjelmiin.

Ensimmäinen yrityshautomo avataan Moskovassa jo tulevan syksyn aikana. Yhteensä Venäjälle on tarkoitus perustaa kahdeksan vastaavanlaista yrityshautomoa. Rahasto saa rahoituksensa suurilta venäläisiltä teollisuusyrityksiltä. Myöhemmin myös yksityisille sijoittajille tarjoutuu mahdollisuus rahoittaa hankkeita omistusosuutta vastaan.

Rahaston kotisivut: www.iidf.ru

Salasana hukassa?