Twitter

Valtiovarainministeriö esittää pakollisista vakuutuksista luopumista

Venäjän valtiovarainministeriö esittää hallitukselle kaikista pakollisista vakuutusmuodoista luopumista vuoteen 2020 mennessä, tiedottaa Infox. Asiasta kertonut varaministeri Aleksei Moisejev arvelee esityksen saavan hallituksen tuen.

– Vakuutusmarkkinoiden analyysin pohjalta on päädytty siihen, että on kaksi tietä, ekstensiivinen ja intensiivinen. Ekstensiivinen tie merkitsee yhä uusien pakollisten vakuutusten kehittämistä ja tariffien määräämistä. Kuten autovakuutuksen kohdalla on nähty, se johtaa umpikujaan. Ehdotamme kaikista pakollisista vakuutuksista luopumista, sanoo Moisejev.

Moisejevin mukaan intensiivinen tie merkitsee yhteiskunnan vakuutuskulttuurin kehittämistä siten, että laki määrää riskit vakuutettaviksi.

– Miten, missä ja millä periaatteella, se on teidän oma asianne, toteaa varaministeri.

Valtiovarainministeriö ehdottaa, että valtio lopettaisi teknologiaperäisten onnettomuuksien korvauksien maksun budjettivaroista.

– Jostain tehtaasta pääsee vuoto, siitä kärsii iso määrä ihmisiä, jotka sitten nostavat kanteen tehdasta vastaan ja se menee konkurssiin. Jos niin käy pari kertaa, luulenpa, että kaikki ottavat vakuutuksen, sanoo Moisejev.

Salasana hukassa?