Twitter

Ulkomaiset autonkuljettajat joutuvat hankkimaan Venäjän ajokortin

Venäjän valtakunnanduuman liikennekomitea käsittelee parhaillaan lakiluonnosta, joka velvoittaisi Venäjällä autonkuljettajana työskenteleviä ulkomaisen ajokortin haltijoita hankkimaan Venäjän ajokortin, uutisoi Lenta.

– Oman maansa kansallisen ajo-oikeuden turvin työskentelevä joutuu puolen vuoden sisällä suorittamaan vaadittavat opinnot, suorittamaan kokeet ja hankkimaan Venäjällä vaaditun todistuksen ajo-oikeudesta, sanoo liikennekomitean varapuheenjohtaja Mihail Brjatshak.

– Juridisesti lakiluonnos käy läpi kaikki vaadittavat asteet, mutta vaadimme sen käsittelyä nopeutetussa ja yksinkertaistetussa menettelyssä, hän lisää.

Syy lakiluonnoksen nopeutettuun käsittelyyn on Podolskissa toissapäivänä tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa aiemmin useita liikennerikkomussakkoja saanut armenialainen kuorma-autonkuljettaja Gratshja Arutunjan törmäsi sepelilastissa olevalla kuorma-autolla etuajo-oikeutettua tietä ajavan linja-autoon. Onnettomuudessa menehtyi 18 ja loukkaantui kolmisenkymmentä ihmistä.

Salasana hukassa?