Twitter

Suurin osa yritysjohtajista suhtautuu viisumivapauteen myönteisesti

Lähes puolet matkailualojen ammattilaisista suhtautuu venäläisten viisumivapauteen myönteisesti. Suhtautuminen on myönteisintä yritysjohtajien keskuudessa, joista 62% kertoi suhtautuvansa viisumivapauteen myönteisesti.

Asia selviää Palvelualojen Ammattiliitto PAM:n teettämästä tutkimuksesta, jossa selviteltiin matkailun edistämistä Suomessa. Kyselyyn, johon haastateltiin yhteensä lähes 1800 henkilöä, osallistui matkailualan yritysten edustajia, kunnanvaltuutettuja, kansanedustajia sekä kunta-, maakunta, ja ministeriötasojen virkamiehiä.

Kyselyyn osallistuneista ryhmistä vähiten kannatusta viisumivapauteen oli kunnanvaltuutettujen keskuudessa, joista 47% kertoi suhtautuvansa viisumivapauteen myönteisesti ja 32% kielteisesti. Eniten myönteisesti suhtautuneita oli Vasemmistoliiton edustajissa ja eniten kielteisesti suhtautuvia Kristillisdemokraattien ja RKP:n edustajien keskuudessa.

Tutkimuksesta julkaistun lehdistömateriaalin voi ladata täältä.

Lue myös:

Salasana hukassa?