Twitter

Asevoimien taisteluvalmiuden mittavin tarkastus 20 vuoteen

Viime yönä aloitettiin Venäjän asevoimien viikon kestävä taisteluvalmiustarkastus. 20 vuoteen mittavin tarkastus ei kuulu suunnitellun toiminnan piiriin.

Tarkastukseen osallistuu noin 80 000 sotilasta, tuhat tankkia ja panssariautoa, 130 lentokonetta ja helikopteria sekä 70 sotalaivaa keskisen ja itäisen sotilaspiirin alueelta. Tarkastuksen aikana selvitetään mm. taisteluyksiköiden liikekannalle siirtymisvalmiutta sekä niiden kykyä siirtyä yli 3 000 km etäisyydelle.

Edellinen suunnitelmien ulkopuolinen tarkastus suoritettiin toukokuun lopussa ja siihen osallistui mm. eteläisen sotilaspiirin yksiköitä, Mustanmeren laivastoa ja kuljetuslennostoa. Helmikuussa toteutettiin ensimmöinen suunnitelmien uokopuolinen laajamittainen tarkastus keskisen sotilaspiirin alueella, muistuttaa Lenta.

Lue myös:

Salasana hukassa?