Twitter

Putinia äänestäisi vain viidennes moskovalaisista

Presidentti Vladimir Putinia olisi valmiit äänestämään vain viidennes Venäjän pääkaupungin asukkaista. Asia ilmenee tutkimuslaitos Levada-Centerin tekemästä kyselytutkimuksesta.

Mikäli vaalit järjestettäisiin ensi sunnuntaina, Putin saisi Moskovassa 21% ja Venäjällä 29% äänistä. Venäjän kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganovia äänestäisi 6-7%. Dmitri Medvedev, Mihail Prohorov ja Vladimir Zhirinovski saisivat kyselyn mukaan noin kolmen prosentin kannatuksen kukin. Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia kannattaa puolestaan vain noin prosentti moskovalaisista, verkkolehti Vedomosti uutisoi perjantaina.

Mikäli viikonloppuna pidettäisiin parlamenttivaalit, valtapuolue Yhtenäinen Venäjä saisi 20% kannatuksen. Kommunisteja äänestäisi 11%, LDPR-puoluetta 6%, Grazhdanskaja Platforma –puoluetta 5% ja Kansallisen Allianssin sekä Jabloko puolueen ehdokkaita noin neljä prosenttia äänestäjistä.

Moskovalaisilta kysyttiin myös suhtautumista nykyisiin poliittisiin johtajiin. 31% vastanneista kertoi suhtautuvansa Vladimir Putiniin myönteisesti, 44% neutraalisti ja 22% kielteisesti. Moskovan virkaatekevän pormestari Sergei Sobjaninin luvut olivat vastaavasti 33%, 40% ja 22%.

Salasana hukassa?