Twitter

Navalnyi sai 49 valtuutetun kannatuksen pormestarinvaaleihin

Moskovan pormestarinvaaleihin 8.9. RPR-Parnas-puolueen ehdokkaana osallistumista tavoitteleva oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kerännyt ehdokasasettelussa vaadituista 110 kaupunginduuman valtuutetun allekirjoituksesta 49 Yhtenäisen Venäjän valtuutettujen keskuudesta, kertoo kampanjapäällikkö Leonid Volkov. Yhteensä Navalnyilla oli tiistaina päivällä koossa 73 allekirjoitusta.

Moskovan vt. pormestari Sergei Sobjanin, joka osallistuu vaaleihin puolueiden ulkopuolisena ehdokkaana, vaikka onkin Yhtenäisen Venäjän jäsen, on jo kerännyt tarvittavat allekirjoitukset äänioikeutetuilta ja toimittanut ne vaalilautakuntaan. Muita ehdokkaita, joilla käytännössä on mahdollisuus päästä osallistumaan vaaleihin, ovat kommunistien Ivan Melnikov, Oikeudenmukaisen Venäjän Nikolai Levitshev, liberaalidemokraattien Mihail Degtjarjov sekä Jablokon Sergei Mitrohin, kirjoittaa Infox.

Aleksei Navalnyi on toistuvasti nimittänyt Yhtenäistä Venäjää ”huijareiden ja varkaiden puolueeksi”. Aiemmin Navalnyin kampanjapäämaja kertoi, ettei tarvetta Yhtenäisen Venäjän valtuutettujen allekirjoituksiin ole.

Lue myös:

Salasana hukassa?