Twitter

Pietarin talousfoorumissa sopimuksia 9,6 miljardin ruplan arvosta

Lauantaina päättyneessä Pietarin talousfoorumissa solmittiin 102 sopimusta kaikkiaan 9,6 biljoonan ruplan arvosta, tiedottaa Venäjän talouskehitysministeriö. Sopimusten arvo ylittää viime vuoden foorumin sopimusten arvon lähes 31-kertaisesti.

Suurin osa sopimuksista solmittiin öljy- ja kaasualalla. Rosneft allekirjoitti 270 miljardin dollarin arvoisen 25 vuoden sopimuksen öljytoimituksista kiinalaisen CNPC:n kanssa sekä uudet yhteistyösopimukset ExxonMobilin, Statoilin ja ENIn kanssa. Lisäksi allekirjoitettiin useita nesteytetyn maakaasun sekä öljyn toimitussopimuksia, mm. PNK Orlen -yhtiön kanssa 7 miljardin dollarin arvoinen sopimus 8 miljoonan öljytonnin toimittamisesta.

Gazpromin solmimien sopimusten joukossa on North Stream – ja South Stream -kaasuputkia koskevia asiakirjoja, aiepöytäkirja nesteytetyn maakaasun tuotantolaitoksen rakentamisesta Suomenlahden rannalle, aiepöytäkirja japanilaisyhtiöiden kanssa toteutettavasta Vladivostokin nesteytetyn maakaasun projektista sekä sopimus Belgiassa sijaitsevan Marcinellen voimalan ostosta italialaiselta Enelilta, kertoo RBK Daily.

Salasana hukassa?