Twitter

Pietarin talousfoorumin budjetti miljardi ruplaa

Pietarin Lenexpossa tänään avatun Pietarin kansainvälisen talousfoorumin budjetti on tänä vuonna miljardi ruplaa, josta 49 miljoonaa ruplaa on talouskehitysministeriön varoja, kertoo talouskehitysministeriön varaministeri Sergei Beljakov Vedomosti-lehdelle. Foorumin tunnus on ”Globaalin talouden näkymät – päättäväisten toimien aika”. Viimevuotisen foorumin budjettia ei julkistettu, toissa vuonna fooruminkustannukset olivat 880 miljoonaa ruplaa, vuosina 2010 ja 2009 noin 550 miljoonaa ruplaa.

Yritykset ja liikemiehet maksavat mielellään osallistumismaksut päästäkseen mukaan tähän Venäjällä ainutlaatuiseen tapahtumaan. Pääyhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Rosneft, Gazprom, Sberbank, VEB ja Rossiiskie seti -verkkoyhtiö. Yhteistyökumppanipakettien hintoja ei ole julkistettu, osallistujapakettien hinnat liikkuvat 100 000 – 200 000 ruplan välillä.

3 400 henkilöä on vahvistanut osallistuvansa foorumiin, näistä puolet on VIP-vieraita, kertoo Rosbalt. Virallisia ulkomaisia delegaatioita saapuu 66, näissä 144 jäsentä. Osallistumisensa on vahvistanut 190 ulkomaisten ja 428 venäläisten suuryritysten johtajaa. Foorumin puitteissa presidentti Vladimir Putin tapaa Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutten, jotka on kutsuttu foorumin kunniavieraiksi. Foorumissa allekirjoitetaan useita merkittäviä taloussopimuksia sekä yritysten että Venäjän eri alueiden välillä.

Lue myös:

Salasana hukassa?