Twitter

AvtoVAZ korjasi suunnitelmiaan

Lada-mallien toukokuun myynti Venäjällä supistui viime vuoden toukokuuhun verrattuna 17,7 % eli 38 025 kappaleeseen. Huhtikuussa myynnin lasku oli 13,8 %. Kyseessä on merkittävin myynnin lasku kolmen viime kuukauden aikana. Tammi-toukokuussa myytiin kaikkiaan 222 313 Ladaa, 4,7 % viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa vähemmän.

Tilapäisen myynnin supistumisen katsotaan AvtoVAZissa johtuvan maan henkilöautomarkkinoiden yleisestä hidastumisesta, toukokuun pitkästä juhlakaudesta sekä mallien vaihtumisesta. AvtoVAZ vahvisti eilen tuotantosuunnitelmansa korjauksen liittyen kysynnän rakenteen muutoksiin.

Kesäkuussa muita malleja valmistetaan normaalisti, mutta Prioraa ja Samaraa valmistavat linjat toimivat neljänä päivänä viikossa kahdessa vuorossa. Heinäkuun alusta nämä linjat siirtyvät toimimaan yhdessä vuorossa. Vapautuva henkilökunta siirretään Renault-Nissan-allianssin alustalla autoja valmistavalle B0-linjalle.

Aiemmin AvtoVAZ on valmistanut noin 700 000 autoa vuodessa. Viime vuonna myytiin Venäjällä 537 625 Ladaa, ja kaikkiaan henkilöautoja myytiin 2,75 miljoonaa. PR-johtaja Igor Burenkov ei paljastanut kuluvan vuoden uutta tuotantotavoitetta ja myyntiennustetta, mutta sanoi, ettei yhtiö aio tuottaa autoja varastoon, kertoo Vedomosti.

Salasana hukassa?