Twitter

Moskovan pormestarinpaikkaa jaetaan jo

Eilen useissa tiedotusvälineissä esitetyt tiedot Moskovan pormestari Sergei Sobjaninin eroaikeista ovat käynnistäneet vaalihuhumyllyn. Gazeta-verkkolehti, Vedomosti-lehti ja Dozhd-televisiokanava kertoivat eilen lähteisiinsä nojaten, että Sobjanin eroaisi ja siirtyisi virkaatekeväksi pormestariksi.

Tämä merkitsisi ennenaikaisia pormestarinvaaleja syyskuun 8. 2013, yleisenä vaalipäivänä, jolloin myös mm. Moskovan alue saa uuden pormestarin. Gazetan mukaan pormestarihaluistaan ilmoittaneelle miljardööri Mihail Prohoroville tulee tässä tapauksessa kiire siirtää ulkomaiset omistuksensa Venäjälle, kuten hänen Kansalaisfoorumi-puolueensa vakuuttaa hänen ennen mahdollisia vaaleja tekevän.

Myös juristi ja oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi, Parnas-puolueen Boris Nemtsov, Jabloko-puolueen puheenjohtaja Sergei Mitrohin sekä Vihreiden allianssin Oleg Mitvol osallistunevat Moskovan pormestarinvaaleihin, kirjoittaa Lenta. Toukokuun lopussa tehdyn mielipidekyselyn mukaan noin puolet moskovalaisista haluaisi vaalit jo tulevana syksynä. Vaaleilla Moskovan pormestari on valittu viimeksi 10 vuotta sitten. Sergei Sobjanin astui tehtävästä eronneen Juri Luzhkovin sijaan 2010.

Lue myös:

Salasana hukassa?