Twitter

Duumaedustajat turvautuivat fiktiivisiin avioeroihin

Kolmisenkymmentä valtakunnanduuman kansanedustajaa on ottanut avioeron kaksi kuukautta ennen vaaditun tulo- ja omaisuusselvityksen antamista. Selvitykset julkistettiin duuman verkkosivuilla 15.4.. Lainsäädännön mukaan kansanedustaja joutuu antamaan selvityksen myös puolisonsa ja alaikäisten lastensa tuloista ja omaisuudesta.Virallista vahvistusta ITAR-TASSin uutiseen fiktiivisistä avioeroista ei ole saatu, kertoo Lenta.ru.

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen duumaedustaja Ilja Ponomarjov syytti omaisuusselvityksen julkistamisen jälkeen Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajaa Vladimir Zhirinovskia fiktiivisestä avioerosta. Zhirinovski vastasi olevansa puolisonsa kanssa kirkollisessa liitossa, jota ei tarvitse merkitä selvitykseen. Aiempina vuosina Zhirinovski on antanut selvityksen myös puolisonsa tuloista ja omaisuudesta.

Salasana hukassa?