Twitter

Venäläisyhtiöt eivät huuda valtiota apuun Kyprokselle

Venäjän hallitus on saanut muutamia yhteydenottoja venäläisyrityksiltä, joiden rahat ovat ”jumissa” Kyproksella, mutta valtiota ei ole pyydetty apuun, sanoo varapääministeri Igor Shuvalov.

EU:n tehtyä maanantaina päätöksen saarivaltion tukemisesta presidentti Vladimir Putin antoi hallitukselle ja valtiovarainministeriölle tehtäväksi muotoilla Venäjän Kyprokselle aiemmin myöntämän 2,5 miljardin euron restrukturoinnin ehdot yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.

Varapääministerin mukaan hallitukseen ovat ottaneet yhteyttä pääasiassa yritykset, jotka olivat koonneet varoja merkittävien kauppojen tekoon. Shuvalov sanoi, että mihinkään kriittisiin tilanteisiin liittyviä avunpyyntöjä ei kuitenkaan ole tullut ja että hallitus seuraa tilanteen kehittymästä. Shuvalovin mielestä merkittävät rahansiirrot epävakaan Kyproksen kautta kertovat toimijoiden naiiviudesta, kirjoittaa Infox.

Salasana hukassa?