Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Suomalaiset ja venäläiset pk-yrittäjät verkottuivat Turussa

  • status
  • Kommentoi

– Tapasimme, tutustuimme, keskustelimme, päätimme, luonnehtivat Turun Seudun Kehittämiskeskuksen vt. elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen ja Eurofacts Oy:n toimitusjohtaja Anders Blom tiistaina Turussa järjestetyn, suomalaisille ja venäläisille pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun verkostoitumispäivän antia.

Turun kaupungin ja Pietarin kaupungin suomalaisen neuvonantajaryhmän järjestämiin verkostoitumistilaisuuksiin osallistui lähes sata yrittäjää molemmista maista. Verkostoitumispäivän ohjelma koostui vierailuista STX Finland Cabinsiin ja Turku Science Parkiin, lukuisista yrityskohtaisista tapaamisista sekä verkostoitumisfoorumeista.

– Päätavoitteena on auttaa erityisesti Varsinais-Suomen yrityksiä sijoittumaan Pietarin talousalueen alati kasvaville markkinoille ja vastaavasti auttaa pietarilaisia yrityksiä sijoittumaan erityisesti Varsinais-Suomeen ja tätä kautta myös EU:n markkinoille, Kyynäräinen toteaa.

Pietarin suomalaisen neuvonantajaryhmän yhteydessä toimiva, suomalaisista ja venäläisistä pk-yrittäjistä koostuva Yrittäjäneuvosto kokoontui verkostoitumispäivän yhteydessä käsittelemään valkoista asiakirjaa, johon on tiivistetty pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä maiden välisen kaupankäynnin lisäämiseksi.

Valkoinen asiakirja päätettiin antaa tiedoksi keskiviikkona Turussa kokoontuvan Suomen ja Venäjän hallitusten välisen Talouskomission puheenjohtajille sekä suomalaisille ja venäläisille yrittäjäjärjestöille. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb vieraili verkostoitumispäivässä lyhyesti, ja hänelle luovutettiin valkoinen asiakirja.

Lisätietoja: vt. elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen, Turun Seudun Kehittämiskeskus, puh. 050 559 0538 ja toimitusjohtaja Anders Blom, Eurofacts Oy, puh. 0400 523 409.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?