Twitter

Akateemiset tutkinnot kärsineet inflaation

Akateemiset tutkinnot ja oppiarvot ovat kärsineet inflaation alalle ilmaantuneiden harmaan talouden palvelumarkkinoiden ja ”avaimet käteen” -periaatteella tilattavissa olevien väitöskirjojen johdosta, sanoi Venäjän opetusministeri Dmitri Livanov tiede- ja koulutusalan neuvottelukokouksessa. Asiasta kertoi Regnum-tietotoimisto.

Vuodesta 1993 vuoteen 2007 sekä kandidaatin- että tohtorinväitöskirjojen määrä on kaikkiaan kolminkertaistunut, valtiotieteessä kymmenkertaistunut, taloustieteissä viisinkertaistunut, sosiologiassa kuusinkertaistunut, mutta tekniikan ja luonnontieteiden alalla väitöskirjojen määrä on pysynyt ennallaan. Suurin paisuma kuplassa tapahtui 1998-2005, sanoi Livanov.

Pääministeri Dmitri Medvedev valitti samaa ja mainitsi akateemisen oppiarvon tulleen suorastaan edellytykseksi esim. poliittiselle uralle. Medvedev sanoi itse jättäneensä väitöskirjan tekemättä osin tästä syystä. – Se olisi näyttänyt suorastaan huvittavalta, sanoi pääministeri Utro-verkkolehden mukaan.

Salasana hukassa?