Twitter

Autojen romutusmaksua ei alenneta

Venäjän viime syyskuun alusta keräämä autojen romutusmaksu oli eräs EU:n komission ja Venäjän viime viikon lopulla käymien neuvottelujen aiheista, kirjoittaa Vedomosti autoteollisuuden edustajilta saamiensa tietojen nojalla.

EU-komissaarit hyväksyivät Venäjän hallituksen laatiman mallin maahantuojien ja tuottajien kohtelun tasaamiseksi eivätkä enää vaatineet romutusmaksun alentamista kuten aiemmin. Venäläisosapuoli ilmoitti maksun pysyvän ennallaan. Teollisuusministeriön varaministeri Aleksei Rahmanov ei kommentoinut asiaa, koska perjantaina päättyneiden kaksipäiväisten neuvottelujen virallisia tuloksia ei ole vielä julkistettu.

Oletusten mukaan kuluvan vuoden puolivälissä kaikki autonvalmistajat velvoitetaan maksamaan romutusmaksua, henkilöautoista 20 000 ruplaa, linja- ja kuorma-autoista 150 000 ruplaa. Tällä hetkellä maksua maksavat autojen maahantuojat sekä jotkut autotehtaat, jotka eivät kykene täyttämään kierrätysvelvoitteita. EU-komissio vaati maksun kohdentamista kaikkiin tuottajiin Venäjän liityttyä WTO:oon katsoen, että vallitseva käytäntö syrjii maahantuojia.

Romutusmaksun alentaminen johtaisi tuonnin kasvun lisäksi siihen, että ulkomaiset autokonsernit eivät olisi entisessä määrin kiinnostuneita rakentamaan Venäjälle uutta tuotantoa ja kehittämään entistä, sanoo erään venäläisen autotehtaan huippujohdon edustaja Vedomostille.

Lue myös:

Salasana hukassa?