Twitter

Vaalivilppiselvityksen laatijat leimattiin harhaisiksi

Eilen julkistettiin vuoden 2011 valtakunnanduuman vaalien ja viimevuotisten presidentinvaalien rehellisyyttä selvittäneen asiantuntijaryhmän työn tulos. Ongelma-analyysin ja valtionhallinnon suunnittelukeskuksen asiantuntijaryhmää tieteellisenä johtajana toimi Venäjän rautatieyhtiön RZhD:n johtaja Vladimir Jakunin, joka on myös Moskovan valtionyliopiston valtiollisen politologian laitoksen johtaja.

Selvityksessä todetaan, ettei duuman vaalien virallinen vaalitulos vastaa todellisuutta. Yhtenäinen Venäjä -puolueen todellinen osuus olisi selvityksen mukaan vain 20-25 %, ja Venäjän kommunistinen puolue olisi saanut sitä suuremman 25-30 % ääniosuuden. Kolmantena olisi ollut Oikeudenmukainen Venäjä -puolue. Presidentinvaalien tulos on duuman vaaliesta poiketen laillinen, totesi työryhmä. Vladimir Putin sai selvityksen mukaan 52 % todella annetuista äänistä, ja Gennadi Zjuganov noin 20 %, uutisoi RBC Daily.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Vladimir Tshurov viittasi selvityksen laatijoiden harhaisuuteen todetessaan, että selvitys tulisi lähettää kolmeen nimeltä mainittuun psykiatriseen sairaalaan, kertoo Utro.ru.

Salasana hukassa?