Twitter

Venäjän sisäinen roaming poistunee ensi vuonna

Venäjän matkapuhelinverkkojen sisäinen roaming-käytäntö poistunee vuoden 2014 aikana, sanoi viestintäministeri Nikolai Nikiforov Rossija-1-tv-kanavalle antamassaan haastattelussa.

– Realistinen aikataulu on joskus vuonna 2014. Toteutuminen riippuu mm. määrätystä dialogista operaattorien kanssa, pitäähän niiden toki valmistautua, mutta olennaista on, että tällainen lakiluonnos on valmisteilla, sanoi Nikiforov. Lakiluonnos on parhaillaan duuman käsittelyssä, kertoo 1prime.

– Itse kansallisen verkkovierailun käsite on melko outo. Monissa maissa sitä ei ole.Haluamme päästä hyvin yksinkertaiseen periaatteeseen: kaikki tulevat puhelut ovat maksuttomia ja lähtevistä maksetaan paikallisen tariffin mukaan. Kaupunkienväliset maksut eivät poistu, mutta jos lähdette toiseen kaupunkiin, maksatte kaupunkienvälisestä yhteydestä tasaveroisesti olinpaikkanne asukkaiden tavoin. Mitään lisämaksuja ja verkkosiirtoveroa ei kuitenkaan tule olla, sanoi Nikiforov.

Nikiforov arveli matkapuhelutariffien pysyvän nykyisellä tasolla, mutta palveluvalikoiman laajenevan.

– Hinnat pysyvät lähitulevaisuudessa nykytasolla. Pudottamisen varaa ei ole, sanoi Nikiforov ja totesi valtion harjoittavan alalla tasapainottavaa säätelypolitiikkaa. Vuoden lopussa toteutuva maksuton numeronsiirtomahdollisuus ja suunnitteilla oleva maansisäisen roamingin poisto ovat kuluttajalle edullisisa toimia ja lisäävät matkapuhelinten käytön houkuttelevuutta, sanoi Nikiforov.

Salasana hukassa?