Twitter

Murmanskin yhdyskuntapalvelut talousrikosvyyhdin kourissa

Murmanskin Oktjabrskin kaupunginosan tuomioistuin määräsi perjantaina vangittavaksi ZAO Orion Inzhiniring -yhtiön johtajan Mihail Borodulinin, jonka epäillään anastaneen Murmanskin sähköverkkoyhtiön omaisuutta puolentoista miljardin ruplan arvosta.

Keskiviikkona pidätetty Borodulin toimi osallisena rikollisryhmässä, jonka kaksi muuta naisjäsentä on vangittu ja yksi jäsen, Dmitri Gavrikov, on poissaolevana määrätty vangittavaksi. Kaikki edellämainitut ovat sidoksissa Murmanskin alueen entisen kuvernöörin neuvonantaja Gennadi Shubiniin. Gennadi Shubinin epäillään aiheuttaneen useiden miljardien ruplien vahingot pystyttämällä yli 100 organisaation verkoston, jonka yhtiöistä osa rekisteröitiin veroparatiiseihin. Verkosto on valvonut 70 % alueen sähkömarkkinoista ja ainakin 60 % alueen asumis- ja kunnallispalvelumarkkinoista, kertoo Infox.ru.

Murmanskin alueen asumis- ja kunnallispalvelujen talousrikosvyyhdissä on nostettu kaikkiaan toistakymmentä kannetta. Mm. Kolenergobyt-yhtiön hallintayhtiö KRES-Aljansin pääjohtaja Ruslan Tshervjakovia epäillään 377 miljoonan ruplan anastamisesta. Gavrikovin ja Tshervjakovin epäillään piileskelevän Länsi-Euroopassa.

Salasana hukassa?