Twitter

Moskovan mielenosoituksissa 13 000 osallistujaa

Moskovassa järjestettiin lauantaina kaksi mielenosoituskulkuetta, joissa oli yhteensä noin 13 000 osallistujaa, uutisoi Lenta. Toista tuhatta ihmistä oli mukana opposition Sosiaalimarssilla, joka vastusti Moskovan pormestari Sergei Sobjaninin politiikkaa, mm. asumis- ja kunnallispalvelutariffien nostoa ja tiivistämisrakentamista sekä vaati kaupungin vaalijärjestelmän muutosta ja aiemman Bolotnaja-aukion pidätettyjen mielenosoittajien vapauttamista.

Noin 12 000 ihmistä saapui lasten oikeuksien puolesta järjestettyyn mielenosoitukseen, jonka takana oli mm. Inna Bergsetin johtama Venäläiset äidit -järjestö. Yhdysvaltoihin adoptoidun venäläispojan, Maksim Kuzminin, kuolemantapauksen tuomiten marssi vastusti kansainvälistä adoptiota ylipäätään iskulausein ”jokainen lapsi on meille kallis”, ”tuetaan presidenttiä lasten oikeuksien puolustamisessa” ja ”pelastetaan lapset sadistiadoptoijilta”.

Opposition tiedotusvälineet tiedottivat ennen marssin alkua, että osanottajista osa tuli paikalle 400 ruplan maksusta massovki.ru-sivun kautta kutsuttuna, kirjoittaa Utro. RBK Dailyn mukaan Venäjän opiskelijaliitto kertoi Moskovan taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden saaneen marssille tullessaan opintovelkahelpotuksia ja suoritusmerkintöjä.

Salasana hukassa?