Twitter

Rikollisten maksuautomaattiverkosto paljastettiin

Poliisi on paljastanut 150 henkilön rikollisverkoston, joka oli luonut harmaan maksuautomaattiverkoston Keskisen federaatiopiirin alueelle. Maksupäätteiden kuukausiliikevaihto arvioitiin 10-15 miljardin ruplan suuruiseksi. Maksupäätteitä on ollut toiminnassa kaikkiaan yli 2 500 Moskovan, Smolenskin, Vladimirin, Tverin ja Kalugan alueilla. Verkoston pääorganisaattori ja neljä muuta päätekijää on pidätetty.

Rikolliset saivat haltuunsa maksupäätteitä käyttäneen yleisön käteisvarat, joita ei siirretty pankkitilille vaan käytettiin rikollisryhmän asiakkaiden tilisiirtojen muuntamiseen käteiseksi. Rikollisryhmän asiakkaina oli yhtiöitä ja yksityishenkilöitä, jotka pyrkivät siirtämään rikollisesti hankittuja varoja varjotalouden piiriin. Asiakkaat siirsivät ryhmän valvonnassa olevien organisaatioiden tileille suuria summia.

Verkosto jakaantui neljään ryhmään. 39-vuotiaan viipurilaismiehen johtama kassaryhmä otti vastaan maksupäätteistä saadun käteisen sekä hoiti asiakkaiden tilisiirtoliikenteen. Uusien maksupäätteiden vuokrauksesta, toiminnasta ja sijoittelusta huolehti toinen ryhmä, jota johtivat 42-vuotias uljanovskilaismies ja 30-vuotias nainen Moskovan alueelta. Kolmas yli 80 hengen ryhmä keräsi käteisen maksupäätteistä ja toi rahat ”kassaan”. Neljännen, 30-vuotiaan moskovalaismiehen johdolla toimineen ryhmän tehtävänä oli varojen sijoittaminen laillisen talouden piiriin, esim. viestintäyhtiöihin. Pidätetyt ovat tunnustaneet syyllisyytensä, uutisoi Lenta.

Salasana hukassa?