Twitter

MKAD-kehätien rekkakieltoon pehmeä lasku

Päiväajan rekkaliikennekielto Moskovan kehätie MKAD:lla ja sen sisäpuolella astui voimaan maaliskuun alusta. Aluksi kielto koskee yli 12 tonnin kuorma-autojen transitliikennettä, toukokuun alusta myös Moskovaan ajettavia lasteja. Kaupungille elintärkeille kuljetuksille voi saada maksutta erikoisluvan tieliikennetoimistosta, kertoo Vedomosti-lehti.

Liikenneruuhkien vähentämiseen tähtäävä kielto on voimassa aamukuudesta iltakymmeneen, viikonloppuisin ja juhlapäivinä puoleenyöhön, ja sitä uhmaavia kuorma-ajoneuvojen kuljettajia odottaa 300 ruplan sakko jokaista ohitettua kieltomerkkiä kohden. Valvonta tapahtuu yli 100 kamerayksikön avulla. 5.3. Moskovan pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti että sakkoa aitotaan korottaa heinäkuun alusta 5 000 ruplaan, sillä 300 ruplan sakko osoittautui het alkuun liian tehottomaksi.

Liikennöitsijöiden tietojen mukaan kehätielle eksyneitä rekkakuskeja ei kuitenkaan heti aleta sakottaa: toukokuun alkuun saakka liikennöitsijät saavat vain varoituksen rikkomuksesta. Liikennevalvontavirasto GIBDD:n tulee kahden seuraavan kuukauden ajan tiedottaa kiellosta ja muista ajoreiteistä ja lähettää etupäässä varoituksia, vahvistetaan poliisista.

Salasana hukassa?