Twitter

Siluanov: Kyproksen tarjoukset eivät kiinnostavia

Venäjän valtiovarainministeriö ja Kyproksen valtiovarainministeri Michalis Sarris kävivät eilen loppuun viimeisen neuvottelukierroksen, kertoo valtiovarainministeri Anton Siluanov.

– Neuvottelut on saatettu päätökseen, sanoi Siluanov.

– Heidän ehdotuksensa olivat seuraavat: perustetaan kaasuesiintymäomistuksia välittävä valtionyhtiö ja tarjotaan venäläissijoittajille mukaantuloa, obligaatioiden ostoa ja osakkeisiin sijoittamista. Sijoittajamme pohtivat vaihtoehtoa mutta eivät pitäneet sitä kiinnostavana, sanoi Siluanov Finmarket-talousuutistoimistolle.

Kyproksen aikeita perustaa sijoitusrahasto Siluanov kommentoi sanoen:

– He aikoivat siirtää tähän sijoitusrahastoon realisoitaviksi tämän valtionyhtiön, pankkien ja muiden omistusten osakkeita. Lisäksi he tarjosivat meille mukaantuloa näihin pankkeihin. Mutta yksikään liikeluottolaitos meillä ei osoittanut halukkuutta tähän.

– Valtionlainan mahdollisuutta ei tarkasteltu, koska eurooppalaisosapuoli on asettanut Kyprokselle luottoylärajan, jota sen ei tule ylittää, ja lainan myöntäminen merkitsisi sen ylittämistä, jatkoi Siluanov.

Lue myös:

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?