Twitter

Ryanair ja Icelandair kolkuttelevat Pietarin taivaanportteja

  • chat

Eurooppalaiset halpalentoyhtiöt Ryanair ja Icelandair suunnittelevat lentoreittien avaamista Venäjälle. Mikäli Ryanairin suunnitelmat toteutuvat, yhtiö aloittaa Pietarin ja Dublinin väliset suorat lennot ensi vuonna.

Verkkolehti the Villagen mukaan Ryanair on käynyt lentoreitin avaamisesta neuvotteluja Venäjän lentoliikenneviranomainen Rosaviatsijan kanssa. Rosaviatsijan kotisivuillaan julkaiseman tiedotteen mukaan alustavaan sopimukseen olisikin jo päästy.

Ryanairilla on yhteensä käytössään noin 300 Boeing 737-800 –lentokonetta, jotka lentävät yhteensä 30 Euroopan maahan. Suomessa Ryanair lentää Lappeenrantaan ja Tampereelle, tosin yhtiö on viime aikoina vähentänyt Suomen reittitarjontaansa. Ryanairin Lappeenrannan lentojen matkustajista enemmistö on ollut venäläisiä – pääosin pietarilaisia matkustajia.

Ryanairin lisäksi myös islantilainen halpalentoyhtiö Icelandair tähyilee Pietariin. Islantilaisyhtiö suunnittelee aloittavansa suorat lennot Pietarin ja Reykjavikin välillä ensi vuoden kesäkuussa. Kaksi kertaa viikossa lennettävän vuoron kaksisuuntaisen lennon hinta asettuisi noin 400 euroon.

Myös brittiläinen EasyJet on ollut kiinnostunut Venäjän-lentoyhteyksistä. Yhtiö haki lentoviranomaisilta lupaa Lontoon, Edinburghin, Manchesterin lennoille sekä Sveitsin lentokentille. Luvat heltisivät kuitenkin tässä vaiheessa vain Moskova-Lontoo –reitille, the Village uutisoi. Lentojen on näillä näkymin määrä käynnistyä ensi vuoden puolella.

Halpalentosegmentti on kiinnostanut myös Venäjän kansallista lentoyhtiötä Aeroflotia, joka on kertonut suunnitelmistaan oman halpalentoyhtiön perustamisesta. Aeroflotin mukaan asian edistämiseksi olisi kuitenkin tehtävä muutoksia Venäjän lentomatkustajaliikenteen lainsäädäntöön.

Venäläisyhtiöistä halpalentoja toteuttivat aikoinaan muun muassa Avianova sekä Sky Express. Molemmat yhtiöt ajautuivat kuitenkin konkurssiin vuonna 2011.

Salasana hukassa?