Twitter

Aseviennissä ennätys

Venäjä vie vuonna 2012 aseita ennätyssummalla, 14 miljardilla dollarilla, kertoi presidentti Vladimir Putin sotilasteknologian yhteistyökomitean istunnossa. Viime vuoden aseviennin arvo oli 800 miljoonaa dollaria pienempi, ja tämän vuoden suunniteltu 13,5 miljardin dollarin tavoite ylitetään selvästi.

Asevientisopimuksia on kuluvan vuoden aikana solmittu 15 miljardin dollarin arvosta.

Putinin mukaan Venäjän osuus maailman aseviennistä on maailman toiseksi suurin, 24 %, kun USA:n osuus on 30 %. Saksa ja Ranska seuraavat 9 % ja 8 % osuudella. Putin korosti alan kovaa kilpailua ja kansainväisille messuille osallistumisen tarvetta, eri maiden yhteistoiminnan ja -tuotannon merkitystä sekä sotateknologian uudistus- ja huoltosopimusten merkitystä, kirjoittaa Utro-verkkolehti.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?