Twitter

Pietarin kahdestoista Prisma ja ensimmäinen K-Ruoka avasivat ovensa

  • chat

SOK jatkaa laajentumistaan Pietarissa. Ketjun kahdestoista Prisma avasi ovensa viime viikolla Frunzenskin kaupunginosassa. Myös Kesko rynnii Pietarin vahvasti kilpailluille vähittäiskauppamarkkinoille markkinoille: Kaupungin ensimmäinen K-Ruoka avattiin keskiviikkona.

Uudella Prisma-hypermarketilla on kokoa noin 8 500 neliömetriä. Sijaitsee samassa rakennuksessa joulukuussa avattavan uuden metroaseman ja Kontinent-kauppakeskuksen kanssa. Kyseessä on Pietarin ensimmäinen hypermarket, joka sijaitsee samassa rakennuksessa metroaseman kanssa. Prisman asiakkaiden käytössä on 640 autopaikan parkkihalli sekä 200 ulkopaikkaa. Yksikkö valmistui suunnitellussa aikataulussa. Myymälän tilat ja parkkihalli ovat Prisman omassa omistuksessa.

– Etenemme Prisma-projekteissamme strategiamme mukaisesti. Tänä syksynä olemme jo avanneet Mezhdunarodnayan ja Atlantic Cityn Prismat sekä logistiikkakeskuksen. Lisäksi joulukuun lopussa avaamme vielä hypermarketit Grand Canyon ja Balkana Nova -kauppakeskuksiin. Yhteensä Prismoja tulee olemaan Pietarin alueella noin 30 pidemmällä tähtäimellä, SOK Retail Int. Oy:n toimitusjohtaja Vesa Punnonen kertoo SOK:n tiedotteessa.

Kesko rynnii perässä

Myös Kesko on aloittanut päivittäistavarakaupparynnistyksen Pietarissa. Keskiviikkona kaupungissa avautui Keskon ensimmäinen ruokakauppa K-Ruoka. Ruokakeskon tavoitteena on avata neljä isoa ruokakauppaa Pietarin alueella vuoden 2013 loppuun mennessä ja jatkaa sen jälkeen laajentumista Pietarin ja myöhemmin myös Moskovan alueella. Keskolla on myös 14 K-rauta- ja 31 Intersport-kauppaa Venäjällä.

– Kaupan painopisteenä ovat laadukkaat hedelmät, vihannekset ja kasvikset, leipä sekä laajat lihan, kalan ja valmiin ruuan palvelutiskit sekä oma jauholeipomo. Päivittäistä asiointia helpottamaan kaupassa on tarjolla myös laaja valikoima käyttötavaroita, erityisesti kauneuden hoidon ja lasten vaatetuksen tuotteita sekä leluja”, Kesko Food Rus:n toimitusjohtaja Oleg Buyalski kertoo Keskon tiedotteessa.

Ensimmäinen K-Ruoka sijaitsee yli 400 000 asukkaan nopeasti kasvavassa Primorskin kaupunginosassa. Myyntialaltaan noin 5 000 m2:n kokoinen kauppa toimii Keskon omistamassa kiinteistössä, jossa asiakkaita palvelevat myös mm. kahvila, apteekki (Yliopiston Apteekki), kukkakauppa ja neljä muuta yritystä. Tontilla on yli 400 autopaikkaa.

Salasana hukassa?