Twitter

Pietarin ensimmäinen Starbucks avaa ovensa keskiviikkona

  • chat

Pietarin ensimmäinen Starbucks-kahvila aloittaa toimintansa keskiviikkona kaupungin luoteisosassa sijaitsevan vesipuisto Piterlandin tiloissa. The-Village –verkkolehden mukaanamerikkalaisketjun seuraava kahvila tullaan avaamaan jo lähiaikoina myös Pietarin keskustassa, Stockmann-tavaratalon yhteydessä.

Starbucks kiinnostui Venäjän kasvavista markkinoista jo kymmenkunta vuotta sitten, mutta sen laajeneminen maahan pysähtyi tavaramerkkiriitoihin vuonna Venäjällä vuonna 2004 perustetun OOO Starbucksin kanssa. Pian Venäjän patentti- ja rekisterihallitus kuitenkin ratkaisi riidan amerikkalaisten hyväksi ja Venäjän ensimmäinen virallinen Starbucks avasi ovensa Moskovassa vuonna 2007. Kahvilaketju osoittautui suosituksi ja Moskovassa toimii tällä hetkellä yhteensä 56 Starbucks-kahvilaa.

Kahvilasegmentin toimijoiden välinen kilpailu on Venäjällä kovaa ja Starbucks joutuukin kilpailemaan maassa esimerkiksi paikallisten McDonaldsin McCoffee –konseptien sekä venäläisten Coffee House ja Shokoladnitsa –ketjujen kanssa. Jälkimmäisillä on Venäjällä nykyisin noin 31%:n markkinaosuus. Pelkästään Pietarissa toimi vuonna 2010 yhteensä 350 eri ketjujen operoimaa kahvilaa.

Starbucks on maailman suosituin kahvilaketju. Vuoden 2011 alussa Starbucks-kahviloita oli maailmalla kaikkiaan 17 009 kappaletta. Yhtiön pääkonttori on Yhdysvalloissa.

Salasana hukassa?