Twitter

Kasakkapuolue ja Kaikkia vastaan -puolue perustettu

Venäjän oikeusministeriö on rekisteröinyt Kaikkia vastaan -puolueen, joka kannattaa samannimisen vaihtoehdon palauttamista äänestyslippuihin. Moskovassa päämajaansa pitävän puolueen puheenjohtajana toimii Pavel Mihaltshenkov, jolla on oikeus toimia puolueen nimissä ilman erilistä valtuutusta, kertoo Slon.ru.

Puolue kiistää olevansa nihilistinen ja katsoo vastustavansa aktiivisesti kaikkia ”ikuisia ja ajankohtaisia yhteiskunnan haavoja” repivän protestoinnin sijaan. Puolue vastustaa vaalijärjestelmän läpinäkyvyyden puutetta, talouden perustumista raaka-ainetuotannolle ja puolustaa kansalaisten aktiivista osallisuutta yhteiskunnallis-poliittiseen elämään. Rekisteröityjä puolueita on tällä hetkellä 44.

Lauantaina Moskovan lähellä perustettiin vielä rekisteröimätön Kasakkapuolue, joka kannattaa kasakoitten perinteisiä arvoja: isänmaallisuutta, valtion etujen puolustamista ja yhteiskunnan moraalista perustaa. Puolueen puheenjohtajaksi valittiin Rostovin alueen varakuvernööri Sergei Bondarev, jolla ei ollut vastaehdokkaita. Perustavaan kokoukseen osallistui 97 edustajaa 46 Venäjän alueelta. Puolueen perustamisesta tiedotettiin viime kuussa samalla kun kasakkayhteisöt ilmoittivat pyrkivänsä laajentamaan kodinturvajoukkojensa toimintaa Moskovaan. Vapaaehtoiset kasakkapartiot valvovat jo järjestystä eräissä Krasnodarin aluepiirin asutuskeskuksissa. ITAR-TASS:n uutisen välitti Lenta.ru.

Salasana hukassa?