Twitter

Lada Granta ajoi Prioran ohi

Syyskuussa Venäjälle ja ulkomaille myytiin 15 424 Lada Granta -henkilöautoa, AvtoVAZ tiedotti eilen. AvtoVAZin uusi malli ohitti siten 2 441 kappaleella toiseksi eniten myydyn Lada Prioran. Grantasta on tullut myydyin Lada-malli vain 10 kuukaudessa, kun yhtiön aiemmilta uutuusmalleilta on kulunut johtoasemaan pääsemiseen vuosia: Prioralta 2,5 vuotta ja Kalinalta 6 vuotta.

Grantan ennakkomyynti aloitettiin viime joulukuussa 229 000 ruplan hintaisena, nyt mallista saa maksaa 259 000 ruplaa. Automaattivaihteistolla varustettua mallia on ollut saatavilla syyskuusta 373 000 ruplan hintaan, ja jo nyt jotkut ostajat valitsevat sen kohtuuhintaisen tuontiauton sijaan, sanoo Vedomosti-lehden haastattelema Avtoplaneta-keskuksen johtaja Dmitri Palih. Grantan lanseeraus ”uudeksi klassikoksi” näyttää onnistuneen.

Grantan menestys hidastaa AvtoVAZin kokonaismyynnin laskua, joka liittyy romutuspalkkio-ohjelman loppumiseen. AvtoVAZin elokuun myyntiluvut olivat samaa tasoa kuin edellisvuoden elokuussa, syyskuussa kokonaismyynti oli 1 % edellisvuotista alhaisempi. Venäjän henkilöautomyynti kasvoi syyskuussa kaikkiaan 10 % vuoden 2011 syyskuuhun verrattuna ja oli 259 852 kappaletta. Tammi-syyskuussa autoja on Venäjällä myyty kaikkiaan 2,19 miljoonaa, missä on 14 % kasvua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Salasana hukassa?