Twitter

Kansallisuuspolitiikan johtoon entinen FSB-mies

Venäjän presidentinhallinnon sisäpoliittisen hallinnon UVP:n varajohtajaksi politologi Dmitri Basovskin tilalle nousee FSB:ssä uraa tehnyt Mihail Belousov, kertovat Kommersant ja Vedomosti. Varajohtajan tehtävänä on koordinoida UVP:n kansallisuuspoliittista toimintaa.

Belousov on viimeksi toiminut FSB:n terrorisminvastaisen hallinnon ensimmäisenä varajohtajana. Tätä ennen hän on johtanut FSB:n perustuslaillisen järjestyksen suojeluhallintoa sekä osallistunut mm. molempiin Tshetshenian sotiin.

Kommersantin mukaan Belousov on kansojen välisten suhteiden asiantuntija, joka on tehnyt väitöskirjan sosiologian alalta aiheesta Pohjois-Kaukasuksen etniset eliitit. Vedomosti-lehden mukaan hän on myös tutkinut jihad-ideologiaa.

Henkilövaihdokset presidentinhallinnossa liittyvät Vedomostin mukaan kärjistyneisiin näkemyksiin Venäjän ortodoksikirkon ja islaminuskon ympärillä. Presidentinhallinnon sisäpolitiikan hallinnon rakenne vahvistettiin maaliskuussa. Hallinnon johtaja Oleg Morozovin ohella varajohtajia on nyt entisen kolmen sijaan viisi. Uutisen välitti Lenta.ru.

Salasana hukassa?