Twitter

Parlamentin muutto Moskovan liitosalueille peruuntuu

Valtakunnanduuman ja Federaation neuvoston muutto Moskovan lounaisille liitosalueille kaupungin kehätie MKAD:n ulkopuolelle näyttää peruuntuvan, kirjoittaa RBC Daily.

Parlamentin piti olla eräs ensimmäisistä valtionhallinnon elimistä, jotka oli määrä siirtää pois Moskovan keskustasta kaupunkiin toissa kesänä liitetyille uusille alueille. Siirtoa ehdotti tuolloinen presidentti Dmitri Medvedev. Vahvimmin ehdolla parlamentin uudeksi sijaintipaikaksi oli 160 hehtaarin alue Kommunarkasta, esillä oli myös Moskovskin kaupunki.

Valtaosa kansanedustajista ja senaattoreista suhtautui siirtosuunnitelmiin hyvin kielteisesti. Yhtenäisen Venäjän, Venäjän kommunistisen puolueen ja Oikeudenmukaisen Venäjän duumaryhmät ottivat asiaan virallisesti kielteisen kannan kuten myös duuman puhemies Sergei Naryshkin. Tämän jälkeen presidentti Vladimir Putin pyysi projektista vastaavaa Vladimir Resiniä etsimään vaihtoehtoisia sijaintipaikkoja Moskovan vanhojen rajojen sisältä.

Parlamenttitalon uusi sijainti voi lehden virkamieslähteen mukaan löytyä puretun Rossija-hotellin alueelta, jota Putin tämän vuoden alussa ehdotti muunnettavaksi puistoksi, tai Krymski Valista Muzeon-puistosta, jonne Inteko-yhtiö on suunnitellut rakentavansa Apelsin-monitoimikeskuksen.

– Siellä on tarpeeksi tilaa, ei tarvitse edes purkaa TsDH:ta (taidekeskustaloa), sanoo lähde.

Salasana hukassa?