Twitter

Nikkelin ja kuparin vientitulli määriteltiin

Pääministeri Dmitri Medvedev on allekirjoittanut määräyksen kiinteistä vientitulleista nikkelille ja kuparille. Nikkelin vientitulliksi määriteltiin 5 % ja kuparin 10 %.

Määräys astuu voimaan Venäjän WTO-täysjäsenyyden myötä 23.8. ja on voimassa neljä vuotta. Tämän jälkeen maksut on määrä poistaa.

Venäjällä on aiemminkin ollut käytössä nollatullit metalleille. Ne otettiin käyttöön vuoden 2009 alusta talouskriisin kurimuksessa tukitoimena alan kannattavuudelle. Vientitullit palautettiin saman vuoden joulukuussa. Vuoden 2010 puolivälistä metallien vientitullit ovat olleet sidoksissa Lontoon metallipörssin hintatasoon ja ne on tarkistettu neljännesvuosittain.

Suurin kuparintuottaja UGMK ei ilahtunut kiinteistä tulleista, mainitsee lehti. Norilsk Nickel ja RMK eivät kommentoineet uutista. Kuparintuottajille joustava tullitaso on ollut edullinen, nikkelintuottajat taas saattavat hieman hyötyä kiinteistä tulleista, arvioi Aleksei Morozov UBS:sta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?