Twitter

Oppositioaktivisti Navalnyi Aeroflotin hallintoneuvostoon

  • chat

Tunnettu venäläinen oppositioaktivisti ja bloggaaja Aleksei Navalnyi on valittu valtiollisen lentoyhtiö Aeroflotin hallintoneuvostoon, RIA Novosti uutisoi maanantaina. Yhtiön hallitukseen Navalnya esitti oligarkki Aleksander Lebedev, joka omistaa NRB-yhtiönsä kautta noin 15% Aeroflotin osakkeista. Aeroflotin enemmistöomistaja on 51,17% osakesalkullaan Venäjän valtio.

Aleksei Navalnyin valinnan puolesta oli annettu noin 2/3 osaa kaikista osakkaiden äänistä. “Lentäkää Aeroflotin koneilla!”, oli Navalnyi kommentoinut valintaansa tuoreeltaan Twitter-blogissaan.

Aleksei Navalnyi on tullut viimeisten parin vuoden aikana tunnetuksi korruptionvastaissta projekteistaan sekä oppositioaktivismistaan Venäjällä. Navalnyi on koulutukseltaan juristi ja on viime vuosina ajanut näkyvästi myös piensijoittajien etuja venäläisissä suuryhtiöissä.

Aleksander Lebedev on puolestaan venäläinen miljardööri, joka omistaa muun muassa brittiläiset Independent ja Evening Standard –sanomalehdet sekä venäläisen oppositiolehti Novaya Gazetan. Viime vuonna talouslehti Forbesin listauksen mukaan Lebedev oli Venäjän 45. rikkain henkilö 2,1 miljardin dollarin omaisuudellaan.

Vuonna 1923 perustettu Aeroflot on Venäjän suurin lentoyhtiö ja se kuuluu kansainväliseen SkyTeam allianssiin. Aeroflotin kotilentokenttä on Sheremetjevon lentokenttä Moskovassa ja sillä on tällä hetkellä käytössään 116 konetta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2010 oli noin 4,3 miljardia dollaria.

Lue myös:

Salasana hukassa?